Levertijd 2-4 dagen

Gratis levering boven 55€

100% tevredenheidsgarantie

5 sterren op Trustpilot

Matetea yerba mate - Een fantastische keuze


Toen Matetea in 2019 werd opgericht, begonnen we met de verkoop van populaire Argentijnse en Braziliaanse mate soorten in verschillende landen in Europa. Gedurende het eerste 1,5 jaar leerden Kasper en ik veel over de verschillende soorten mate en we begonnen te brainstormen over hoe de perfecte mate eruit moest zien. Het product zou de fantastische Zuid-Amerikaanse tradities moeten combineren met een Scandinavisch gevoel voor minimalisme, functionaliteit en kwaliteit. De yerba mate moest van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn - maar tegen een redelijke prijs. Was dit mogelijk?

In 2020 besloten we het proces te starten en onze eigen mate te produceren. Het enige wat we toen wisten was dat het 100% biologische en ongerookte mate van de hoogste kwaliteit moest zijn, die een smakelijke ervaring voortbracht. Vanaf het begin waren we ervan overtuigd dat we konden concurreren met grote bekende theemerken.

Het was niet alleen de kwaliteit en de smaak waar we bekend om wilden staan, maar alles rond het merk Matetea. Inclusief een hechte en persoonlijke relatie met de boeren, een bescheiden en begeesterende gemeenschap van Matetea drinkers, een verhaal over Zuid-Amerikaanse en Scandinavische cultuur die elkaar ontmoeten en samenkomen in een unieke wereld van heldere kleuren en prachtige patronen. We willen dat je dit, en nog veel meer, ervaart elke keer dat je een slok Matetea yerba mate drinkt.

 

Onze boeren

Yerba mate plantage in Paraná

We hebben zorgvuldig een familie plantage in Paraná in het zuiden van Brazilië uitgekozen als partner voor onze mate productie. Al bij onze eerste ontmoeting met Felipe en zijn familie wisten we dat ze deel zouden uitmaken van het traject van Matetea. Hun liefde voor yerba mate is van generatie op generatie doorgegeven. Felipe heeft passie, vaardigheden, kundige boeren en bovendien is hij een geweldige vader. Felipe en zijn gezin verzorgen en verplegen onze yerba mate zorgvuldig vanaf het zaaien van de zaden tot het oogsten, drogen en snijden van de bladeren. Het betekent veel voor ons dat iedereen op de boerderij onder goede omstandigheden werkt - . Wij geloven dat een goede klantervaring begint vanaf het moment dat het eerste zaadje gezaaid wordt.

 

Elk kopje mate moet een positieve invloed hebben

Onze hele productieketen is ontworpen om de gemeenschappelijke belangen van duurzaamheid tussen partners, medewerkers en klanten te behartigen. Wij geloven dat elk kopje mate een positief stempel moet drukken, bij onze klanten, partners en het milieu.

Het is voor ons van groot belang dat het hele productieproces duurzaam is, van het steunen en helpen van onze plaatselijke boeren tot het gebruik van recycleerbare verpakkingen voor onze mate.

Felipe is niet alleen een geweldige man, maar steunt ook verantwoordelijke en duurzame productie, wat benadrukt wordt door zijn biologische, Fair for Life en FairTrade certificeringen.

 

Hoogwaardige kwaliteit, smaak en ervaring

Met Matetea yerba mate ben je zeker van een product dat ontwikkeld is met kwaliteit en smaak in het achterhoofd. Er zijn vele manieren om mate te produceren en de kwaliteit en smaak variëren naar gelang de gekozen methode. Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze mate de volgende eigenschappen heeft:

  • Ongerookt
  • Biologisch
  • Zuiver blad
  • Middelmatig gesneden
  • Gerijpt 

Het resultaat is een mate met een zachte en ronde smaak, die zowel goed is voor het milieu als voor je lichaam. Alle stengels en stof worden verwijderd, zodat we alleen de beste blaadjes overhouden, die vervolgens in fijne stukjes worden gehakt.

De Matetea varianten die yerba mate combineren met aroma's en andere heerlijke ingrediënten worden samengesteld door één van onze partners, die gespecialiseerd is in biologische voedingsmiddelen. Deze partner is ook verantwoordelijk voor het verpakken van alle Matetea producten voor ze bij ons in het magazijn in Denemarken aankomen.

 

Matetea yerba mate te vs CBSé , Taragui, Canarias.

 

In 2021 introduceerden we onze eerste twee varianten van mate, namelijk PURE en ENERGIZE. We werken voortdurend aan de uitbreiding van ons assortiment, zodat we mate voor elke smaak en voor elk doel kunnen aanbieden. Vandaag zijn we blij dat we de volgende varianten met je mogen delen:

 

Matetea PURE

Matetea PURE is 100% yerba mate, gemaakt van de fijnste bladeren. Het resultaat is een mate met een zachte en natuurlijke smaak die op elk moment van de dag gedronken kan worden.

PURE is een hoogwaardige mate die biologisch, ongerookt en vrij van stengels en stof is.

 

Matetea PURE en Matetea ENERGIZE organic yerba mate thee.

 

Matetea ENERGIZE

Matetea ENERGIZE combineert yerba mate met citroenaroma en cafeïnerijke guaranazaden. Het resultaat is een frisse en smakelijke mate die ideaal is als natuurlijke opkikker in het dagelijks leven.

ENERGIZE is een hoogwaardige mate die biologisch, ongerookt en vrij van stengels en stof is.

 

Matetea LICORICE

Matetea LICORICE combineert Yerba mate met zoethoutwortel en munt. Het resultaat is een zoete en verfrissende mate die je een gevoel van welzijn geeft. Als je van zoethout houdt, dan zal deze mate zeker je nieuwe favoriet worden!

LICORICE is een hoogwaardige mate; hij is biologisch, ongerookt en vrij van steeltjes en poeder.

 

Matetea SWEET

Matetea SWEET combineert Yerba mate met heerlijke bessen en appelstukjes. Het resultaat is een zoete en verleidelijke mate die altijd een glimlach op je gezicht tovert. SWEET is perfect voor jou, als je een zoetekauw hebt, maar niet op je gezondheid wilt inboeten.

SWEET is een hoogwaardige mate; hij is biologisch, ongerookt en vrij van stengels en poeder.

  

Matetea SWEET en LICORICE

  

Het ontwikkelen van onze eigen mate is een lange en moeilijke weg geweest, maar we zijn erg trots op de mate ervaring die we nu kunnen aanbieden. Als je een hoogwaardige mate voor een redelijke prijs wilt, dan kan je onze selectie van Matetea yerba mate hier vinden.

Alvorens je weggaat, wil ik nog snel vermelden dat we altijd geïnteresseerd zijn in feedback en suggesties van onze klanten. Als je suggesties hebt voor heerlijke smaken en ingrediënten die we aan onze mate kunnen toevoegen, dan hopen we van je te horen op support@matetea.be.

Wij zullen op alle vragen reageren.

 

Ik kijk ernaar uit te horen wat je van onze mate vindt.

 

 Mads / oprichter van Matetea

 Mads / oprichter van Matetea