Levertijd 2-4 dagen

Gratis levering boven 55€

100% tevredenheidsgarantie

5 sterren op Trustpilot

FAQ

Heb je nog vragen?

Bekijk de vragen van andere klanten.

We leveren binnen 1-3 werkdagen.

Particuliere levering = EUR 5,95.

GRATIS verzending voor bestellingen boven EUR 55.

Als je je bestelling wilt retourneren, neem dan contact op met onze klantenservice op: support@matetea.be, waarna we je een retouretiket sturen en het geld terugbetalen zodra we het pakket ontvangen hebben.
De kosten voor het retourneren van je bestelling zijn gelijk aan EUR 5,95, dit bedrag wordt van je terugbetaling afgetrokken.

Bij Matetea hebben we een 100% tevredenheidsgarantie voor onze yerba mate. Ben je dus niet tevreden over het product, neem dan gerust contact met ons op, om het volledige bedrag terug te krijgen.

De tevredenheidsgarantie geldt niet voor onze mate apparatuur/accessoires, waaronder Kalebas, Franse pers, Bombilla en Thermos, als deze producten reeds gebruikt zijn. Als klant bij Matetea heb je altijd het recht om ongebruikte producten tot 60 dagen te retourneren.

We raden drie verschillende bereidingswijzen aan.

De traditionele manier: hier vind je een handleiding.

In een Franse pers: hier vind je een handleiding.

Met een theefilter / thee-ei: hier vind je een handleiding.

We raden aan 20g mate per portie te gebruiken. Je kan de hoeveelheid mate en ook de hoeveelheid water altijd verhogen of verlagen, afhankelijk van hoe sterk je je brouwsel graag drinkt.

Als je onze aanbeveling volgt, zitten er 17,5 porties in een zakje Matetea yerba mate (350 g).

Voor onze andere varianten van mate (CBSé, Taragui, Canarias), raden we aan 30g mate per portie te gebruiken. Je kan dezelfde portie mate bladeren een hele dag gebruiken (gewoon steeds weer warm water toevoegen).

Als je onze aanbeveling volgt, zitten er 17 porties in een zakje yerba mate (500g).

Als je mate op traditionele wijze klaarmaakt in een kalebas en met een bombilla, is het mogelijk om dezelfde mate blaadjes meerdere keren te hergebruiken (door er telkens opnieuw heet water overheen te gooien). De sterkte en het effect van de thee zal afnemen als je meerdere keren dezelfde blaadjes gebruikt, maar je kan per portie zeker wel 4-5 kopjes mate maken.

Tussen 760-1420 mg per 100 g / 228 - 426 mg per portie (30 g). De specifieke hoeveelheid varieert van mate tot mate. Je vindt het cafeïnegehalte van onze verschillende varianten op de productpagina's.

Wegens het hoge cafeïnegehalte raden we kinderen en zwangere vrouwen af mate te drinken.

Onze yerba mate bevat de volgende vitamines: thiamine (B1), B6 en de volgende mineralen: magnesium, kalium, ijzer, en zink.

Alle producten van Matetea zijn 100% biologisch gecertificeerd.

CBSé, Taragui en Canarias zijn geen biologische producten.

We hebben een geweldige samenwerking met een fantastische familie in Paraná in het zuidelijk deel van Brazilië. De familie verbouwt al verschillende generaties lang biologische yerba mate op hun eigen plantages.

De smaak verschilt per merk, aangezien het afhangt van hoe die specifieke mate wordt geproduceerd.

Als je op zoek bent naar een mate die wat milder en ronder is, raden we je Matetea yerba mate aan, die organisch en niet-gerookt is én alleen bestaat uit de bladeren van de yerba mate plant. Als je een mate beginner bent, kan je beginnen met het combineren van yerba mate met andere heerlijke ingrediënten en smaken. Dan raden we Matetea ENERGIZE aan.

Je kan gemakkelijk een heerlijke twist aan je mate toevoegen, zodat hij precies zo is als je wilt. Alleen je fantasie beperkt welke ingrediënten je gaat gebruiken, maar onze favorieten zijn: honing, zoetjes, citroensap en wat druppels munt.

Als je meer van wat zwakkere mate houdt, raden we je aan om het in een Franse Pers te brouwen (uitleg hier) of in een thee filter / thee-ei (uitleg hier), aangezien deze methodes de sterkte van de thee beter kunnen beheersen. De sterkte hangt ook af van hoeveel mate je gebruikt en hoe lang je het laat trekken, wat je aan kan passen aan je eigen voorkeur.

Argentijnse mate wordt gekenmerkt door het feit dat er zowel bladeren, steeltjes als poeder in zit. Ben je geen ervaren mate drinker, dan kan het moeilijk zijn om te vermijden dat je een beetje mate poeder/kleine blaadjes via de bombilla (rietje) binnenkrijgt, vooral bij de eerste paar slokken. Er zijn twee stappen in de bereiding die van cruciaal belang zijn om dit te voorkomen.

1) Het is belangrijk dat je de mate bladeren in de kalebas (beker) "schudt", want daardoor komen de kleinere bladeren naar boven.

2) Als je de bombilla (rietje) in de kalebas hebt geplaatst, beweeg hem dan NIET.

Als je een mate wilt die helemaal vrij van poeder is, dan kunnen we je onze eigen yerba mate varianten aanbevelen, PURE en ENERGIZE. Ze bestaan uitsluitend uit de bladeren van de yerba mate plant (zuiver blad) en zijn dus geheel vrij van stengels en poeder.

Yerba mate is tenminste 2 jaar, vanaf het moment van productie, goed. De specifieke “tenminste houdbaar tot” datum staat op de verpakking van de zak.

Mate moet droog en uit het zonlicht worden bewaard.

Matetea kan alleen in onze webwinkel besteld worden. Zo hebben we volledige controle over de ervaring die we onze klanten geven.