Levertijd 2-4 dagen

Gratis levering boven 55€

100% tevredenheidsgarantie

5 sterren op Trustpilot

Wie is Matetea?

Matetea is een Deens yerba mate merk, opgericht in 2019 door twee partners, Kasper en Mads. Hun visie was meteen duidelijk, Matetea moet de Zuid-Amerikaanse tradities verenigen met het Noorse minimalisme en een gevoel van handigheid/functionaliteit en kwaliteit creëren. Tijdens het vermengen van deze culturen ontstond er iets complete unieks dat doorschemert in het Matetea universum – van onze producten tot onze visuele identiteit. Geïnspireerd door Noors minimalisme en het Zuid-Amerikaanse landschap met wilde kleuren, tropisch fruit en prachtige patronen, hebben wij een merk opgericht dat het beste van beide werelden samenbrengt.

Onze missie is om Europeanen te inspireren hun eigen mate rituelen te beginnen door exceptionele producten, ervaringen, verhalen en gemeenschappen te verzorgen.

Direct uit de plantage in Paraná naar jou

Onze yerba mate wordt geproduceerd in een familieplantage in Paraná in Zuid-Brazilië, waar decennialange ervaring en diepe passie voor yerba mate leiden tot een product van de beste kwaliteit. In samenwerking met de plaatselijke boeren hebben we een reeks mate producten gecreëerd, die allemaal op dezelfde basis zijn ontwikkeld, maar elk een volkomen unieke ervaring bieden.

Je zal onze mate bij geselecteerde detailhandelaren én onze webshop terugvinden. We hebben onze partners zorgvuldig uitgekozen om samen originele Matetea apparatuur te ontwikkelen die de ultieme mate-ervaring geven. Deze lijn bestaat uit een kalebas, bombilla, thermosfles en een Franse Pers. Ze zijn allemaal ontwikkeld met de focuspunten elegantie en functionaliteit in het achterhoofd gehouden.

Onze verantwoordelijkheid

We geloven erin dat elke kop mate een positief effect moet hebben, of het nu neerkomt op onze klanten, partners of de omgeving. Dat is waarom het voor ons onwijs belangrijk is dat de gehele collectie duurzaam is, van het supporten en helpen van onze lokale boeren tot het verpakken van onze mate in recyclebaar materiaal voordat we het naar je toesturen.

We importeren onze yerba mate direct uit de beste plantages, die onze eisen voor verantwoordelijkheid en duurzaamheid met gemak behalen. Onze plantages zijn Organic, Fair for Life en Fairtrade gecertificeerd.VOLG ONS OP INSTAGRAM