Levertijd 2-4 dagen

Gratis levering boven 55€

100% tevredenheidsgarantie

5 sterren op Trustpilot

Vijf geweldige voordelen van Yerba Mate


Yerba mate geeft een natuurlijke boost

 

Waarschijnlijk kom je yerba mate steeds vaker tegen, omdat mensen erover praten of omdat je mensen ziet genieten van de karakteristieke 'thee'. Mate is al vele jaren een populaire drank in Zuid-Amerika, maar nu is het ook bezig Europa te veroveren. Dat merken we bij Matetea, waar we een groeiende belangstelling en vraag naar de Zuid-Amerikaanse superthee ervaren.

Als je de hype rond mate en wat het drankje eigenlijk kan doen niet helemaal begrijpt, dan ben je hier aan het juiste adres!

Hieronder heb ik een aantal van de voordelen van Yerba Mate voor je verzameld. Ik zou er nog veel meer op de lijst kunnen zetten, maar als je nieuwsgierig bent naar meer, nadat je dit gelezen hebt, dan raad ik je aan om de thee zelf te proberen ;-)

Goed, laten we nu eens kijken naar de voordelen van Yerba Mate.

 

1) Yerba mate geeft een natuurlijke boost - verfrist lichaam en geest

Matetea Yerba Mate bevat 219-241 mg cafeïne per portie, wat zorgt voor een waarneembare verfrissing van lichaam en geest. Mate maakt dat je je energieker en alerter voelt. Daarom beginnen veel mensen hun dag met een kopje mate of drinken het tijdens werktijd in plaats van koffie. Mate bevat veel plantaardige vezels die de cafeïne opname langzamer maar stabieler maken, daarom ervaar je een langer aanhoudend effect dan bij koffie. Naast het fysieke effect draagt het ook bij aan het mentale welzijn.

 

2) Yerba mate draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Eén van de dingen die Yerba Mate tot een unieke plant maakt, is dat het naast het hoge gehalte aan cafeïne ook thiamine (vitamine B1), vitamine B6, magnesium, ijzer, kalium en zink bevat, wat onder andere bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem en tot vermindering van vermoeidheid en uitputting. Op alle productpagina's staat vermeld hoeveel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid de specifieke mate bevat, d.w.z. hoeveel van je dagelijkse inname van vitaminen en mineralen onze mate vertegenwoordigt. Onze mate heeft over het algemeen hoge waarden, wat aangeeft dat het yerba mate van hoge kwaliteit is.

Het gehalte aan vitaminen en mineralen, dat ik hierboven al noemde, draagt bij aan een heleboel dingen - ik zou een artikel kunnen schrijven over 10 voordelen van mate uitsluitend gebaseerd op waartoe het bijdraagt, maar dat zal ik je besparen... deze keer;)

 

Yerba mate helpt een gezond gewicht te behouden

 

3) Yerba mate helpt een gezond gewicht te behouden

Yerba mate kan bijdragen tot het behoud van een gezond gewicht en een normaal energiemetabolisme dankzij het gehalte aan thiamine (vitamine B1). Zie dit niet als een 'afslank'-thee of als vervanging voor een gezonde en gevarieerde voeding. 'Afslankthee' is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp en wij zijn er geen voorstander van om onze mate op basis van deze belofte te verkopen. Persoonlijk merk ik echter dat ik minder eetlust heb wanneer ik overdag warme dranken drink en ik weet dat velen het hiermee eens zijn.

 

4) Matetea Yerba Mate is 100% natuurlijk en zeer smakelijk

Yerba mate is een plant die groeit op velden en plantages in grote delen van Zuid-Amerika. De plant wordt geoogst, gedroogd en gesneden voordat het de mate wordt die wij bij Matetea verkopen. Wij zijn er trots op dat wij biologische mate kunnen aanbieden die een minimale bewerking heeft ondergaan en die voor 100% uit bladeren bestaat. Het resultaat is mate van de hoogste kwaliteit met de lekkerste smaak.

 

5) Yerba mate geeft je de smaak van Zuid-Amerikaanse tradities

Yerba mate geeft je de smaak van Zuid-Amerikaanse tradities

Je hoeft geen dure tickets naar Zuid-Amerika te kopen om één van hun beroemdste tradities te ervaren. Mate wordt door de meeste mensen in deze regio gedronken en je krijgt veel grappige opmerkingen te horen als je geen mate drinkt - net zoals je dat in Europa krijgt als je geen koffie drinkt. Als je een kopje mate drinkt op de traditionele manier met kalebas en bombilla, dan proef je bijna Zuid-Amerika. Je proeft de weelderige natuur, voelt de cultuur / geschiedenis en fantaseert over het belang dat mate heeft voor de Zuid-Amerikaanse bevolking.

 

Sluit je aan bij meer dan 15.000 mate drinkers

We hebben nu 5 geweldige voordelen van Yerba Mate overlopen. Ik hoop dat je iets geleerd hebt tijdens het lezen. Veel mensen beschrijven mate als een drankje dat de kracht van koffie, de voordelen van groene thee en de euforie van chocolade combineert, wat het volgens mij allemaal goed samenvat. Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat mate iets voor jou is?

Wij hebben meer dan 15.000 tevreden klanten die mate zullen aanbevelen, wij hebben een 100% tevredenheidsgarantie en een snelle levering. Je kan onze volledige collectie van mate hier bekijken.

Als je vragen hebt over dit artikel of onze producten, ben je van harte welkom om contact op te nemen met onze klantenservice die altijd voor je klaar staat.

 

Ik wens je een fijne dag! :)

 

Mads / Oprichter van Matetea

Mads / Oprichter van Matetea