Levertijd 2-4 dagen

Gratis levering boven 55€

100% tevredenheidsgarantie

5 sterren op Trustpilot

Yerba mate met een lekkere twist


Wist je dat je gemakkelijk een heerlijke twist aan je mate kan geven, om hem te laten smaken zoals jij dat wilt? Of je nu de voorkeur geeft aan een warme of een koude mate, er zijn veel mogelijkheden om je mate aan te passen aan het seizoen of aan je stemming! In dit artikel presenteren we onze beste tips en tricks!

Yerba mate met een lekkere twist

Sommigen geven de voorkeur aan hun volledig natuurlijke mate thee, zonder toevoeging van smaak of andere ingrediënten - ze waarderen de natuurlijke bitterheid die kenmerkend is voor Yerba Mate. Het is echter ook ongelooflijk populair, zowel in Zuid-Amerika als in Europa, om verschillende ingrediënten en smaken aan de mate toe te voegen. Het is vooral een hit bij yerba mate "beginners" die moeten wennen aan de kracht van de thee.

Eén van onze meest populaire merken, de CBSé-producten, staat bekend om hun samengestelde mate, die yerba mate met verschillende natuurlijke smaken mengt. Je kan gemakkelijk extra ingrediënten toevoegen aan de CBSé-producten.

... Maar welke ingrediënten raden we je aan om hiervoor te gebruiken? Het is alleen de verbeelding die de grenzen bepaalt, maar hier zijn onze persoonlijke favorieten.

 

Warme mate (max. 80 graden):

Er zijn veel heerlijke ingrediënten die je kan toevoegen aan de warme yerba mate. Waarschijnlijk ken je er al veel van "gewone" groene thee, zwarte thee of koffie. Deze ingrediënten kunnen worden gebruikt, ongeacht of je de mate op de traditionele Zuid-Amerikaanse manier bereidt, met een Franse pers of theefilter. De ingrediënten kunnen ook gecombineerd worden... Experimenteer naar wens!

  • Honing, zoetstof of siroop (voorbeeld: vanille)

Honing, zoetstof en siroop zijn perfecte ingrediënten om zoetheid aan je mate toe te voegen. Dit zijn natuurlijk, gezondere alternatieven voor suiker, maar ze smaken minstens zo goed. Experimenteer met de hoeveelheid, sommigen hebben het graag heel zoet, terwijl anderen minder zoet verkiezen.

  • Sinaasappel, druif, limoen of citroensap

Vruchtensap geeft een heerlijke en frisse twist aan de mate. De zuurheid van de vruchten vult de natuurlijke Yerba Mate smaak aan en voegt ook extra vitamine C toe. Perfect bij koud weer!

  • Pepermunt druppels

Eén van onze absolute favoriete Yerba Mate varianten is CBSé met muntsmaak. We houden van het frisse gevoel dat ontstaat door de mint. Daarom zijn we ook dol geworden op het gebruik van pepermunt druppels in onze mate, of het nu de traditionele "natuurlijke" mate is of één met aroma.

 

Koude mate

Yerba mate ijsthee, die in Zuid-Amerika Tereré wordt genoemd, is in sommige regio's minstens zo populair als de warme mate thee. Er zijn veel verschillende manieren om het te bereiden, wat ook varieert afhankelijk van waar je je in Zuid-Amerika bevindt. We hebben een paar artikelen geschreven over hoe we onze mate ijsthee het liefst drinken. 

 

Yerba mate ijsthee met citroen en zoetstof

In deze videogids laten we je stap voor stap zien hoe je yerba mate ijsthee maakt. Aan deze ijsthee voegen we citroensap en een beetje zoetstof toe.

 

Yerba mate ijsthee met heerlijke zomervruchten

In dit artikel vind je een recept voor yerba mate ijsthee met heerlijke zomervruchten. In dit recept gebruiken we veel verschillende soorten fruit, zoals aardbeien, sinaasappel, citroen en gemengde bessen. Daarnaast voegen we ook vers sap toe. Dit recept brengt echt de zomerse sensaties naar boven, zelfs op de koudste dagen!

Dit waren onze tips over hoe je een heerlijke en smakelijke twist aan je mate kan geven. We brengen je voortdurend nieuwe recepten, zowel voor de koude als de warme mate. Als je ze niet wilt missen, schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

 

Bedankt voor het lezen!

 

Kasper / Oprichter van Matetea
Kasper / Oprichter van Matetea